Ha magabiztos és alapos nyelvtudásra vágysz, Ildi a tökéletes választás

Viki

Ha magabiztos és alapos nyelvtudásra vágysz, Ildi a tökéletes választás

Hosszas tipródás után megszületett a gondolat, hogy kiköltözünk Németországba. Szerencsére hamar sikerült állást találni, így már csak az volt a kérdéses, hogyan fogok felkészülni a C1-es szintű gyógyszerészi szaknyelvi vizsgára. Itt jött képbe Ildi, akit az interneten találtam meg. Már a próbaóra során bebizonyosodott, hogy egy valóban elhivatott és szakmáját szerető tanárral készülhetek fel a vizsgámra, akinek szintén a minél előbbi sikeres vizsga a célja.

Az órák úgy zajlottak ahogyan korábban megbeszéltük, Ildi mindig pontos és felkészült volt, a kérdéseimre mindig kielégítő, precízen felépített választ kaptam megfelelő kiegészítő anyaggal, amit utána mindig elő tudtam venni, ha szükségem volt rá. Ő az első nyelvtanár, aki úgy tudta a német nyelvtant elmagyarázni nekem, hogy utána már logikus volt az adott anyag használata, nem csak egy betanult séma alapján próbáltam összerakni a mondatokat.

Ildi nem csak könyvekkel, tanulási segédletekkel és rengeteg felkészülési anyaggal látott el, hanem segített a bürokratikus intéznivalókkal is, a beszerzendő dokumentumokkal, a megfelelő fordító megtalálásával, egyszóval nagyon sok időt és energiát spórolt meg nekem. Mivel munka mellett folyt a felkészülés, ez nagyon nagy segítséget jelentett.

A vizsgám elsőre sikerült annak ellenére, hogy nagyon rossz vizsgázó vagyok. Általában annyira stresszelek, hogy még a megtanult dolgok sem jutnak eszembe. Ildivel viszont sikerült úgy felkészülni erre a vizsgára, hogy minden a begyakorolt módon folyt. Óráink alkalmával sikerült remekül elsajátítani a vizsgafeladatokat, valamint más tanítványokkal is módomban állt gyakorolni, így az ismeretlen szituáció ellenére is jól tudtam teljesíteni, sőt dicséretet is kaptam. Így ki merem jelenteni, hogy ez volt életem legjobban sikerült vizsgája, hála az ő segítségének.

Összességében elmondható Ildiről, hogy nagyon pontos, precíz, lelkiismeretes, ámde szigorú nyelvtanár, hihetetlen nagy tudással. Ezen felül pedig nagyszerű mentor, pszichológus, éppen amire szükséged van. A közös munkánk során nem csupán egy tanár-diák viszony alakult ki, mert Ildi a szívén viseli a tanítványai sorsát. Minden kollégámnak, leendő kollégámnak teljes szívből ajánlom őt.

Viki, gyógyszerész, Németország, Bayern

Lingua Center
5
2023-05-18T22:20:46+00:00

Viki, gyógyszerész, Németország, Bayern

Viki
Hosszas tipródás után megszületett a gondolat, hogy kiköltözünk Németországba. Szerencsére hamar sikerült állást találni, így már csak az volt a kérdéses, hogyan fogok felkészülni a C1-es szintű gyógyszerészi szaknyelvi vizsgára. Itt jött képbe Ildi, akit az interneten találtam meg. Már a próbaóra során bebizonyosodott, hogy egy valóban elhivatott és szakmáját szerető tanárral készülhetek fel a vizsgámra, akinek szintén a minél előbbi sikeres vizsga a célja. Az órák úgy zajlottak ahogyan korábban megbeszéltük, Ildi mindig pontos és felkészült volt, a kérdéseimre mindig kielégítő, precízen felépített választ kaptam megfelelő kiegészítő anyaggal, amit utána mindig elő tudtam venni, ha szükségem volt rá. Ő az első nyelvtanár, aki úgy tudta a német nyelvtant elmagyarázni nekem, hogy utána már logikus volt az adott anyag használata, nem csak egy betanult séma alapján próbáltam összerakni a mondatokat. Ildi nem csak könyvekkel, tanulási segédletekkel és rengeteg felkészülési anyaggal látott el, hanem segített a bürokratikus intéznivalókkal is, a beszerzendő dokumentumokkal, a megfelelő fordító megtalálásával, egyszóval nagyon sok időt és energiát spórolt meg nekem. Mivel munka mellett folyt a felkészülés, ez nagyon nagy segítséget jelentett. A vizsgám elsőre sikerült annak ellenére, hogy nagyon rossz vizsgázó vagyok. Általában annyira stresszelek, hogy még a megtanult dolgok sem jutnak eszembe. Ildivel viszont sikerült úgy felkészülni erre a vizsgára, hogy minden a begyakorolt módon folyt. Óráink alkalmával sikerült remekül elsajátítani a vizsgafeladatokat, valamint más tanítványokkal is módomban állt gyakorolni, így az ismeretlen szituáció ellenére is jól tudtam teljesíteni, sőt dicséretet is kaptam. Így ki merem jelenteni, hogy ez volt életem legjobban sikerült vizsgája, hála az ő segítségének. Összességében elmondható Ildiről, hogy nagyon pontos, precíz, lelkiismeretes, ámde szigorú nyelvtanár, hihetetlen nagy tudással. Ezen felül pedig nagyszerű mentor, pszichológus, éppen amire szükséged van. A közös munkánk során nem csupán egy tanár-diák viszony alakult ki, mert Ildi a szívén viseli a tanítványai sorsát. Minden kollégámnak, leendő kollégámnak...