Mindkét nyelvvizsgám elsőre sikerült

Zsuzsi

Mindkét nyelvvizsgám elsőre sikerült

Már korábban eldöntöttem, hogy szeretnék Ausztriában külföldi tapasztalatot is szerezni az orvosi diplomám megszerzését követően.
Az ausztriai munkavállaláshoz kötelező egy általános C1 nyelvvizsga és az Osztrák Orvosi Kamarai nyelvvizsga letétele is, ezekhez kerestem felkészítő tanárt. Hosszas keresgélés után rátaláltam Ildire, aki páratlan ezen a területen.
Nemcsak az általános nyelvvizsgákra, hanem kimondottan a német orvosi, fogorvosi, gyógyszerészi szaknyelvre, gazdasági szaknyelvre és amilyen ambiciózusnak, talpraesettnek megismertem, igazából akármilyen szaknyelvre teljes körűen felkészít.
Szupernek tartom az ingyenes első konzultációs és próbaórát, ahol felmértük a tudásomat, feltehettem a kérdéseimet. Rengeteg anyagot és feladatot kaptam a készülésemhez, precízen összeállított tervezet, rengeteg szóbeli gyakorlás, változatos szituációk jellemezték az óráimat, amik egyúttal vidám és könnyed hangulatban teltek. Mindig megkérdezte mi az, amit gyakorolni szeretnék, és lehetőségem volt más orvosokkal együtt konzíliumszimulációs órán is részt venni, ami szintén nagyon különleges és hasznos volt.
A feldolgozott orvosi szituációból írtam meg többször a zárójelentést és egyéb orvosi jelentéseket, amik még valósághűbbé tették a készülést.
Nagyon lelkiismeretesen és precízen dolgozik, az órák beosztásában rendkívül rugalmas, ugyanakkor mindig pontosan kezdtünk. Ha viszont elhúzódott az óra egy szituáció miatt, sosem csinált belőle gondot, mindig az volt a legfontosabb, hogy befejezhessük az adott anyagot.
Az órák alatt Ildi folyamatosan jegyzetelt, minden hibámat átbeszéltük az óra végén, majd ezt a dokumentumot meg is kaptam, hogy később is vissza tudjam nézni. A sok gyakorlás után a kamarai nyelvvizsgán minden gördülékenyen ment, nem ért meglepetés. Mindkét nyelvvizsgám elsőre sikerült, Ildi nélkül ez nem ment volna így, nagyon boldog voltam.
Az önéletrajzom és motivációs levelem elkészítésében is hatalmas segítségemre volt, bátran küldtem be abba az osztrák kórházba, ahol azóta rezidensként dolgozom. 🙂
Szívügye a tanítványok kitűzött céljainak elérése, szurkol nekünk, bátorít és együtt örül velünk, amikor elérjük a sikert. 🙂 Bátran ajánlom őt mindenkinek. 🙂

Zsuzsi, orvos, Ausztria, Neunkirchen

Lingua Center
5
2021-11-10T19:43:56+00:00

Zsuzsi, orvos, Ausztria, Neunkirchen

Zsuzsi
Már korábban eldöntöttem, hogy szeretnék Ausztriában külföldi tapasztalatot is szerezni az orvosi diplomám megszerzését követően. Az ausztriai munkavállaláshoz kötelező egy általános C1 nyelvvizsga és az Osztrák Orvosi Kamarai nyelvvizsga letétele is, ezekhez kerestem felkészítő tanárt. Hosszas keresgélés után rátaláltam Ildire, aki páratlan ezen a területen. Nemcsak az általános nyelvvizsgákra, hanem kimondottan a német orvosi, fogorvosi, gyógyszerészi szaknyelvre, gazdasági szaknyelvre és amilyen ambiciózusnak, talpraesettnek megismertem, igazából akármilyen szaknyelvre teljes körűen felkészít. Szupernek tartom az ingyenes első konzultációs és próbaórát, ahol felmértük a tudásomat, feltehettem a kérdéseimet. Rengeteg anyagot és feladatot kaptam a készülésemhez, precízen összeállított tervezet, rengeteg szóbeli gyakorlás, változatos szituációk jellemezték az óráimat, amik egyúttal vidám és könnyed hangulatban teltek. Mindig megkérdezte mi az, amit gyakorolni szeretnék, és lehetőségem volt más orvosokkal együtt konzíliumszimulációs órán is részt venni, ami szintén nagyon különleges és hasznos volt. A feldolgozott orvosi szituációból írtam meg többször a zárójelentést és egyéb orvosi jelentéseket, amik még valósághűbbé tették a készülést. Nagyon lelkiismeretesen és precízen dolgozik, az órák beosztásában rendkívül rugalmas, ugyanakkor mindig pontosan kezdtünk. Ha viszont elhúzódott az óra egy szituáció miatt, sosem csinált belőle gondot, mindig az volt a legfontosabb, hogy befejezhessük az adott anyagot. Az órák alatt Ildi folyamatosan jegyzetelt, minden hibámat átbeszéltük az óra végén, majd ezt a dokumentumot meg is kaptam, hogy később is vissza tudjam nézni. A sok gyakorlás után a kamarai nyelvvizsgán minden gördülékenyen ment, nem ért meglepetés. Mindkét nyelvvizsgám elsőre sikerült, Ildi nélkül ez nem ment volna így, nagyon boldog voltam. Az önéletrajzom és motivációs levelem elkészítésében is hatalmas segítségemre volt, bátran küldtem be abba az osztrák kórházba, ahol azóta rezidensként dolgozom. Szívügye a tanítványok kitűzött céljainak elérése, szurkol nekünk, bátorít és együtt örül velünk, amikor elérjük a sikert. Bátran ajánlom őt mindenkinek.