Zsuzsi

Mindkét nyelvvizsgám elsőre sikerültMár korábban eldöntöttem, hogy szeretnék Ausztriában külföldi tapasztalatot is szerezni az orvosi diplomám megszerzését követően.

Az ausztriai munkavállaláshoz kötelező egy általános C1 nyelvvizsga és az Osztrák Orvosi Kamarai nyelvvizsga letétele is, ezekhez kerestem felkészítő tanárt. Hosszas keresgélés után rátaláltam Ildire, aki páratlan ezen a területen.


Nemcsak az általános nyelvvizsgákra, hanem kimondottan a német orvosi, fogorvosi, gyógyszerészi szaknyelvre, gazdasági szaknyelvre és amilyen ambiciózusnak, talpraesettnek megismertem, igazából akármilyen szaknyelvre teljes körűen felkészít.
Szupernek tartom az ingyenes első konzultációs és próbaórát, ahol felmértük a tudásomat, feltehettem a kérdéseimet. Rengeteg anyagot és feladatot kaptam a készülésemhez, precízen összeállított tervezet, rengeteg szóbeli gyakorlás, változatos szituációk jellemezték az óráimat, amik egyúttal vidám és könnyed hangulatban teltek. Mindig megkérdezte mi az, amit gyakorolni szeretnék, és lehetőségem volt más orvosokkal együtt konzíliumszimulációs órán is részt venni, ami szintén nagyon különleges és hasznos volt.

A feldolgozott orvosi szituációból írtam meg többször a zárójelentést és egyéb orvosi jelentéseket, amik még valósághűbbé tették a készülést.


Nagyon lelkiismeretesen és precízen dolgozik, az órák beosztásában rendkívül rugalmas, ugyanakkor mindig pontosan kezdtünk. Ha viszont elhúzódott az óra egy szituáció miatt, sosem csinált belőle gondot, mindig az volt a legfontosabb, hogy befejezhessük az adott anyagot.Az órák alatt Ildi folyamatosan jegyzetelt, minden hibámat átbeszéltük az óra végén, majd ezt a dokumentumot meg is kaptam, hogy később is vissza tudjam nézni. A sok gyakorlás után a kamarai nyelvvizsgán minden gördülékenyen ment, nem ért meglepetés. Mindkét nyelvvizsgám elsőre sikerült, Ildi nélkül ez nem ment volna így, nagyon boldog voltam.
Az önéletrajzom és motivációs levelem elkészítésében is hatalmas segítségemre volt, bátran küldtem be abba az osztrák kórházba, ahol azóta rezidensként dolgozom. 🙂

Szívügye a tanítványok kitűzött céljainak elérése, szurkol nekünk, bátorít és együtt örül velünk, amikor elérjük a sikert. 🙂 Bátran ajánlom őt mindenkinek. 🙂Zsuzsi, orvos, Ausztria, Neunkirchen

Lingua Center
5
2021-11-10T19:43:56+00:00

Zsuzsi, orvos, Ausztria, Neunkirchen

Zsuzsi
Már korábban eldöntöttem, hogy szeretnék Ausztriában külföldi tapasztalatot is szerezni az orvosi diplomám megszerzését követően. Az ausztriai munkavállaláshoz kötelező egy általános C1 nyelvvizsga és az Osztrák Orvosi Kamarai nyelvvizsga letétele is, ezekhez kerestem felkészítő tanárt. Hosszas keresgélés után rátaláltam Ildire, aki páratlan ezen a területen. Nemcsak az általános nyelvvizsgákra, hanem kimondottan a német orvosi, fogorvosi, gyógyszerészi szaknyelvre, gazdasági szaknyelvre és amilyen ambiciózusnak, talpraesettnek megismertem, igazából akármilyen szaknyelvre teljes körűen felkészít. Szupernek tartom az ingyenes első konzultációs és próbaórát, ahol felmértük a tudásomat, feltehettem a kérdéseimet. Rengeteg anyagot és feladatot kaptam a készülésemhez, precízen összeállított tervezet, rengeteg szóbeli gyakorlás, változatos szituációk jellemezték az óráimat, amik egyúttal vidám és könnyed hangulatban teltek. Mindig megkérdezte mi az, amit gyakorolni szeretnék, és lehetőségem volt más orvosokkal együtt konzíliumszimulációs órán is részt venni, ami szintén nagyon különleges és hasznos volt. A feldolgozott orvosi szituációból írtam meg többször a zárójelentést és egyéb orvosi jelentéseket, amik még valósághűbbé tették a készülést. Nagyon lelkiismeretesen és precízen dolgozik, az órák beosztásában rendkívül rugalmas, ugyanakkor mindig pontosan kezdtünk. Ha viszont elhúzódott az óra egy szituáció miatt, sosem csinált belőle gondot, mindig az volt a legfontosabb, hogy befejezhessük az adott anyagot. Az órák alatt Ildi folyamatosan jegyzetelt, minden hibámat átbeszéltük az óra végén, majd ezt a dokumentumot meg is kaptam, hogy később is vissza tudjam nézni. A sok gyakorlás után a kamarai nyelvvizsgán minden gördülékenyen ment, nem ért meglepetés. Mindkét nyelvvizsgám elsőre sikerült, Ildi nélkül ez nem ment volna így, nagyon boldog voltam. Az önéletrajzom és motivációs levelem elkészítésében is hatalmas segítségemre volt, bátran küldtem be abba az osztrák kórházba, ahol azóta rezidensként dolgozom. Szívügye a tanítványok kitűzött céljainak elérése, szurkol nekünk, bátorít és együtt örül velünk, amikor elérjük a sikert. Bátran ajánlom őt mindenkinek.
Réka

Szakmailag és emberileg is tiszta szívből csak ajánlani tudom Ildit

Az egyetem utolsó évében nagyjából 3 hónapot töltöttem Ausztriában egy kórházban, szakmai gyakorlaton. Nagyon megtetszett a légkör, a mentalitás, a motiváltság. Az Erasmus program utolsó hetén interjúidőpontot kértem a kórházigazgatótól, és szerencsére kaptam is egy állásajánlatot, szívesen várnak vissza az orvosi diplomám és az osztrák szakmai nyelvvizsga megszerzését követően. Az első követelmény sikeres teljesítését követően rögtön elkezdtem némettanárt keresni a szakmai nyelvvizsgához. A jövendőbeli munkahelyemen kérdezgettem a magyar orvosokat, és többen is Ildi segítségével abszolválták a vizsgát, szívesen ajánlották.

Ildi a legjobb „befektetés” az osztrák szakmai nyelvvizsga teljesítéséhez. Nagyon felkészült, alapos, motiváló és precíz. 110%-ot beletesz a tanításba, de elvárja, hogy te is kihozd magadból a maximumot. Nekem egy jó német alaptudásom volt, de ez a nyelvvizsga nem egy tipikus nyelvvizsga, Ildi nagyon sokat segített, mind a nyelvtan javításában, a szituációk megismerésében, abban, hogy mi pontosan az elvárás a vizsgán. Mind az írásbeli, mind a szóbeli részre nagy hangsúlyt fektet, de talán nem is ez a legfontosabb.

Ildi nem csak szakmailag hatalmas segítség, de lelkileg is támogatja tanítványait, ami egy ilyen vizsga előtt hatalmas segítség. A vizsgám előtt ő is izgult értem, együtt örültünk a sikeres eredménynek. Nem is tanárként, inkább mentorként, segítőtársként, csapattagként tudnék róla nyilatkozni.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, és ajánlani is fogom Ildit. Köszönök szépen mindent!

Réka, orvos, Ausztria, Neunkirchen

Lingua Center
5
2022-10-07T14:14:38+00:00

Réka, orvos, Ausztria, Neunkirchen

Réka
Az egyetem utolsó évében nagyjából 3 hónapot töltöttem Ausztriában egy kórházban, szakmai gyakorlaton. Nagyon megtetszett a légkör, a mentalitás, a motiváltság. Az Erasmus program utolsó hetén interjúidőpontot kértem a kórházigazgatótól, és szerencsére kaptam is egy állásajánlatot, szívesen várnak vissza az orvosi diplomám és az osztrák szakmai nyelvvizsga megszerzését követően. Az első követelmény sikeres teljesítését követően rögtön elkezdtem némettanárt keresni a szakmai nyelvvizsgához. A jövendőbeli munkahelyemen kérdezgettem a magyar orvosokat, és többen is Ildi segítségével abszolválták a vizsgát, szívesen ajánlották. Ildi a legjobb „befektetés” az osztrák szakmai nyelvvizsga teljesítéséhez. Nagyon felkészült, alapos, motiváló és precíz. 110%-ot beletesz a tanításba, de elvárja, hogy te is kihozd magadból a maximumot. Nekem egy jó német alaptudásom volt, de ez a nyelvvizsga nem egy tipikus nyelvvizsga, Ildi nagyon sokat segített, mind a nyelvtan javításában, a szituációk megismerésében, abban, hogy mi pontosan az elvárás a vizsgán. Mind az írásbeli, mind a szóbeli részre nagy hangsúlyt fektet, de talán nem is ez a legfontosabb. Ildi nem csak szakmailag hatalmas segítség, de lelkileg is támogatja tanítványait, ami egy ilyen vizsga előtt hatalmas segítség. A vizsgám előtt ő is izgult értem, együtt örültünk a sikeres eredménynek. Nem is tanárként, inkább mentorként, segítőtársként, csapattagként tudnék róla nyilatkozni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, és ajánlani is fogom Ildit. Köszönök szépen mindent!
christopher

Alaposság, precizitás, pontosság, lelkiismeretes készülés és 110% -os munka

Alaposság, precizitás, pontosság, lelkiismeretes készülés és 110% -os munka, ami jellemzi Ildit! Én Dr. Ádám Christopher vagyok, egy lelkes és nagyon elégedett tanuló. Német fogorvosi szaknyelvhez kerestem segítséget, és amikor egyeztettünk Ildivel, egyből láttam, hogy ennél jobban senkivel se készülhetek fel. A németországi fogorvosi szaknyelvi kamarai vizsgám elsőre meglett, ami azért nem mindegy, mivel így rengeteg időt, bosszankodást és nem utolsó sorban tömérdek pénzt spórolhattam meg.


Az órák nagyon jó hangulatban teltek, rengeteget nevettünk és viccelődtünk a kemény munka mellett. Nagyon sok anyagot biztosított nekem, és személyre szabott tanulási tervet készített külön feladatokkal.  Mindig felkészült az óráimra, és ha bármilyen kérdésem volt, annak az óra után utánanézett,  és akár már másnap hajnalban küldte a választ.


Nyelvtanban verhetetlen, szóval akinek ilyen irányú nehézségei vannak, biztos hogy strukturált és jól kidolgozott választ kap. Orvos – orvos szituáció gyakorlathoz megoldotta, hogy azt szintén németül tudó fogorvossal gyakorolhassam. A fogorvosi tudásanyagot a kedvemért elsajátította és óráról órára mindig a topon volt, így a szituációkat is jól be tudtuk gyakorolni, jó kérdéseket tudott feltenni annak ellenére, hogy nem orvos.


A vizsga előtt sok bátorítást kaptam tőle, és úgy érzem, talán már jobban izgult értem, mint én magamért. 🙂


Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki alaposan fel szeretne készülni bármilyen német vizsgára vagy orvosi, fogorvosi szaknyelvvizsgára.

Chriss, fogorvos, Székesfehérvár

Lingua Center
5
2020-09-23T11:05:57+00:00

Chriss, fogorvos, Székesfehérvár

christopher
Alaposság, precizitás, pontosság, lelkiismeretes készülés és 110% -os munka, ami jellemzi Ildit! Én Dr. Ádám Christopher vagyok, egy lelkes és nagyon elégedett tanuló. Német fogorvosi szaknyelvhez kerestem segítséget, és amikor egyeztettünk Ildivel, egyből láttam, hogy ennél jobban senkivel se készülhetek fel. A németországi fogorvosi szaknyelvi kamarai vizsgám elsőre meglett, ami azért nem mindegy, mivel így rengeteg időt, bosszankodást és nem utolsó sorban tömérdek pénzt spórolhattam meg. Az órák nagyon jó hangulatban teltek, rengeteget nevettünk és viccelődtünk a kemény munka mellett. Nagyon sok anyagot biztosított nekem, és személyre szabott tanulási tervet készített külön feladatokkal.  Mindig felkészült az óráimra, és ha bármilyen kérdésem volt, annak az óra után utánanézett,  és akár már másnap hajnalban küldte a választ. Nyelvtanban verhetetlen, szóval akinek ilyen irányú nehézségei vannak, biztos hogy strukturált és jól kidolgozott választ kap. Orvos – orvos szituáció gyakorlathoz megoldotta, hogy azt szintén németül tudó fogorvossal gyakorolhassam. A fogorvosi tudásanyagot a kedvemért elsajátította és óráról órára mindig a topon volt, így a szituációkat is jól be tudtuk gyakorolni, jó kérdéseket tudott feltenni annak ellenére, hogy nem orvos. A vizsga előtt sok bátorítást kaptam tőle, és úgy érzem, talán már jobban izgult értem, mint én magamért. 🙂 Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki alaposan fel szeretne készülni bármilyen német vizsgára vagy orvosi, fogorvosi szaknyelvvizsgára.
Dóra

Első próbálkozásra sikerült teljesítenem a felsőfokú német orvosi kamarai nyelvvizsgát, kevesebb, mint két hónap alatt

Már az egyetemen eldöntöttem, hogy Németországban szeretnék dolgozni a diplomám megszerzése után, de ennek pár éve feltétele lett a Német Orvosi Kamara előtti felsőfokú szakmai nyelvvizsga sikeres abszolválása is.
Gimnáziumban már tanultam németet, de az orvosi egyetem mellett sajnos nem maradt időm a nyelv gyakorlására, így nagyon félve indultam neki ennek a próbatételnek, sőt már a nyelvvizsga előtt is szükségem volt egy biztos nyelvtudásra az állásinterjúk miatt. Az interneten találtam rá Ildikóra, és mivel az egész felkészülés során ingáztam külföld és Magyarország között, így remek lehetőségnek tűnt, hogy Skype-on is tart órákat.
Ildikó az első pillanattól kezdve maximális szakmai profizmust mutatott, mindenre volt terve, és már az első ingyenes megbeszélés után úgy éreztem, hogy nekem erre van szükségem, annyi hasznos információt mondott. Ez után következett az ingyenes szintfelmérő és az ingyenes próbaóra. Én először állásinterjúra felkészítő órákat vettem, ami olyan magabiztosságot adott, amivel remekül sikerült Németországban az interjú. Ezt követték a Német Kamarai vizsgára felkészítő órák, amik jól felépítettek és változatosak voltak, minden fontos témát érintettünk, amikkel találkozhattam a nyelvvizsgán. Ezen felül Ildikó azt is elintézte, hogy más orvos kollégákkal is tartsunk órákat, hogy a vizsga harmadik részére még tökéletesebben fel tudjunk készülni. Ildikó az órák időpontjának megválasztásában is nagyon rugalmas, ami nekem fontos szempont volt. Az órákon ő készíti a jegyzetet, így nekem nem kellett a jegyzeteléssel bajlódnom. Végezetül, amikor a vizsga írásbeli részét akartam gyakorolni, abban is maximális segítséget nyújtott részletes és precíz javításával.
Összességében elmondhatom, hogy a kezdeti félelmeim leküzdésében hatalmas szerepe volt Ildikónak; és kevesebb, mint két hónap alatt eljutottunk egy olyan szintre, amellyel bátran mertem nekivágni a  felsőfokú orvosi kamarai nyelvvizsgának, amit szerencsére első próbálkozásra sikerült teljesítenem.

Dóra, orvos, Németország

Lingua Center
5
2018-10-20T10:11:04+00:00

Dóra, orvos, Németország

Dóra
Már az egyetemen eldöntöttem, hogy Németországban szeretnék dolgozni a diplomám megszerzése után, de ennek pár éve feltétele lett a Német Orvosi Kamara előtti felsőfokú szakmai nyelvvizsga sikeres abszolválása is. Gimnáziumban már tanultam németet, de az orvosi egyetem mellett sajnos nem maradt időm a nyelv gyakorlására, így nagyon félve indultam neki ennek a próbatételnek, sőt már a nyelvvizsga előtt is szükségem volt egy biztos nyelvtudásra az állásinterjúk miatt. Az interneten találtam rá Ildikóra, és mivel az egész felkészülés során ingáztam külföld és Magyarország között, így remek lehetőségnek tűnt, hogy Skype-on is tart órákat. Ildikó az első pillanattól kezdve maximális szakmai profizmust mutatott, mindenre volt terve, és már az első ingyenes megbeszélés után úgy éreztem, hogy nekem erre van szükségem, annyi hasznos információt mondott. Ez után következett az ingyenes szintfelmérő és az ingyenes próbaóra. Én először állásinterjúra felkészítő órákat vettem, ami olyan magabiztosságot adott, amivel remekül sikerült Németországban az interjú. Ezt követték a Német Kamarai vizsgára felkészítő órák, amik jól felépítettek és változatosak voltak, minden fontos témát érintettünk, amikkel találkozhattam a nyelvvizsgán. Ezen felül Ildikó azt is elintézte, hogy más orvos kollégákkal is tartsunk órákat, hogy a vizsga harmadik részére még tökéletesebben fel tudjunk készülni. Ildikó az órák időpontjának megválasztásában is nagyon rugalmas, ami nekem fontos szempont volt. Az órákon ő készíti a jegyzetet, így nekem nem kellett a jegyzeteléssel bajlódnom. Végezetül, amikor a vizsga írásbeli részét akartam gyakorolni, abban is maximális segítséget nyújtott részletes és precíz javításával. Összességében elmondhatom, hogy a kezdeti félelmeim leküzdésében hatalmas szerepe volt Ildikónak; és kevesebb, mint két hónap alatt eljutottunk egy olyan szintre, amellyel bátran mertem nekivágni a  felsőfokú orvosi kamarai nyelvvizsgának, amit szerencsére első próbálkozásra sikerült teljesítenem.
Ádám

Minden a terv szerint

Rezidensként külföldi munkavállalás, és a Német Orvosi Kamarai nyelvvizsgára való felkészülés céljából kerestem nyelvtanárt. Hazánkban igen nehéz tanárt, vagy tanfolyamot találni, ami/aki felkészít rá, vagy egyáltalán hallott a fent említett vizsgáról.


Az interneten bukkantam rá a honlapra. Nagyon precízen minden információt megtaláltam rajta, amire szükségem volt, úgyhogy kértem is egy próbaórát. Már az első órán azonnal éreztem, hogy egy felkészült, elhivatott, minden részletre odafigyelő nyelvtanárral van dolgom.


Nekem azelőtt még sosem volt „skype” nyelvtanárom, ezért eleinte ódzkodtam a dologtól, mivel a személyes tanítást sokkal jobban kedvelem. Ebben az esetben azonban nem kell tartani a személytelenségtől vagy a személyes kapcsolat hiányából adandó esetleges problémáktól, hiszen ezeket észre se veszi az ember.


Nem hiszem, hogy van másik nyelvtanár az országban, aki ennyire részletesen tisztában van az aktualitásokkal a vizsgával kapcsolatban. Körülbelül 4 hónap alatt egy közepesen elfelejtett középszintről elértük a vizsgára kész állapotot. Rengeteg önbizalmat adott a vizsgán, hogy lépésről lépésre tudtam mire számítsak, nem lepett meg semmi. Ildikó tudatosan és alaposan felkészített a vizsgára, minden úgy történt, ahogy megjósoltuk. Gond nélkül átmentem elsőre.


Közös munkánk során minden simulékonyan zajlott, nagyon rugalmas az idő és óra beosztás. Legjobb, ha teljesen rábízza magát az ember, mivel sok a tapasztalata, ezért tudja mire van szüksége a vizsgázónak. Hála annak, amit együtt elértünk már egy német kisvárosban vagyok rezidens.


Mindenki, aki mellette dönt, mindenre kiterjedően, jogilag, szakmailag, nyelvileg, emberileg precíz munkára számítson. Csak ajánlani tudom. Igyekezzen mindenki, nála mindig kevés a szabad hely!

Ádám, szülés-nőgyógyász rezidens, Németország

Lingua Center
5
2020-06-09T20:39:20+00:00

Ádám, szülés-nőgyógyász rezidens, Németország

Ádám
Rezidensként külföldi munkavállalás, és a Német Orvosi Kamarai nyelvvizsgára való felkészülés céljából kerestem nyelvtanárt. Hazánkban igen nehéz tanárt, vagy tanfolyamot találni, ami/aki felkészít rá, vagy egyáltalán hallott a fent említett vizsgáról. Az interneten bukkantam rá a honlapra. Nagyon precízen minden információt megtaláltam rajta, amire szükségem volt, úgyhogy kértem is egy próbaórát. Már az első órán azonnal éreztem, hogy egy felkészült, elhivatott, minden részletre odafigyelő nyelvtanárral van dolgom. Nekem azelőtt még sosem volt „skype” nyelvtanárom, ezért eleinte ódzkodtam a dologtól, mivel a személyes tanítást sokkal jobban kedvelem. Ebben az esetben azonban nem kell tartani a személytelenségtől vagy a személyes kapcsolat hiányából adandó esetleges problémáktól, hiszen ezeket észre se veszi az ember. Nem hiszem, hogy van másik nyelvtanár az országban, aki ennyire részletesen tisztában van az aktualitásokkal a vizsgával kapcsolatban. Körülbelül 4 hónap alatt egy közepesen elfelejtett középszintről elértük a vizsgára kész állapotot. Rengeteg önbizalmat adott a vizsgán, hogy lépésről lépésre tudtam mire számítsak, nem lepett meg semmi. Ildikó tudatosan és alaposan felkészített a vizsgára, minden úgy történt, ahogy megjósoltuk. Gond nélkül átmentem elsőre. Közös munkánk során minden simulékonyan zajlott, nagyon rugalmas az idő és óra beosztás. Legjobb, ha teljesen rábízza magát az ember, mivel sok a tapasztalata, ezért tudja mire van szüksége a vizsgázónak. Hála annak, amit együtt elértünk már egy német kisvárosban vagyok rezidens. Mindenki, aki mellette dönt, mindenre kiterjedően, jogilag, szakmailag, nyelvileg, emberileg precíz munkára számítson. Csak ajánlani tudom. Igyekezzen mindenki, nála mindig kevés a szabad hely!
Réka

Kitartás, rendszeres készülés és Ildi a kulcsa a sikeres vizsgának

Ildivel közel 3 hónap alatt sikerült felkészülnöm az osztrák orvosi szaknyelvi vizsgára. Nagyon sokáig keresgéltem olyan tanárt, aki megfelelően fel tudna készíteni. Mivel közel fél éve éltem Ausztriában, így Bécsben is próbálkoztam kompetens tanárt találni, de nem igazán sikerült a megfelelőre ráakadnom. Végül megtaláltam Ildit, akivel fel is vettem a kapcsolatot és pár napon belül már meg is tartottuk a próbaórát. Itt részletesen elmondta, hogy ő hogyan, miből készít fel, mi az én feladatom. Már a próbaórán láttam, hogy egy lelkiismeretes, tapasztalt, szakmailag profi és mégis nagyon kedves, közvetlen tanárral van dolgom, ami egy nagyon kellemes csalódás volt számomra, mivel volt már pár negatív tapasztalatom német tanárokat, tanfolyamokat illetően.


Rábíztam magam Ildire, ami a lehető legjobb döntés volt részemről. Minden órára pontosan megadta miből készüljek, segédanyagokat küldött bőségesen és ha kérdésem volt, tőle mindig kérdezhettem. Szerettem benne, hogy nyitott mindenre. Ha kell a belgyógyászatba, de akár a nőgyógyászatba is beleveti magát a kedvedért. Amennyiben a nyelvtannal volt probléma, ott is jobbnál-jobb tanácsokkal, ötletekkel, tanulási tippekkel látott el.


Az órákat mindig pontosan kezdtük és soha nem volt probléma, ha kicsit rá kellett húznunk az idővel. Ildi tényleg a 100 % -ot beleteszi a készülésbe, de a sikerhez rád is szükség van. Rendszeres készülés, ismétlés, kitartás és egy jó tanár. Ez a titka egy sikeres vizsgának .

Réka, Orvos, Ausztria

Lingua Center
5
2020-08-23T19:26:26+00:00

Réka, Orvos, Ausztria

Réka
Ildivel közel 3 hónap alatt sikerült felkészülnöm az osztrák orvosi szaknyelvi vizsgára. Nagyon sokáig keresgéltem olyan tanárt, aki megfelelően fel tudna készíteni. Mivel közel fél éve éltem Ausztriában, így Bécsben is próbálkoztam kompetens tanárt találni, de nem igazán sikerült a megfelelőre ráakadnom. Végül megtaláltam Ildit, akivel fel is vettem a kapcsolatot és pár napon belül már meg is tartottuk a próbaórát. Itt részletesen elmondta, hogy ő hogyan, miből készít fel, mi az én feladatom. Már a próbaórán láttam, hogy egy lelkiismeretes, tapasztalt, szakmailag profi és mégis nagyon kedves, közvetlen tanárral van dolgom, ami egy nagyon kellemes csalódás volt számomra, mivel volt már pár negatív tapasztalatom német tanárokat, tanfolyamokat illetően. Rábíztam magam Ildire, ami a lehető legjobb döntés volt részemről. Minden órára pontosan megadta miből készüljek, segédanyagokat küldött bőségesen és ha kérdésem volt, tőle mindig kérdezhettem. Szerettem benne, hogy nyitott mindenre. Ha kell a belgyógyászatba, de akár a nőgyógyászatba is beleveti magát a kedvedért. Amennyiben a nyelvtannal volt probléma, ott is jobbnál-jobb tanácsokkal, ötletekkel, tanulási tippekkel látott el. Az órákat mindig pontosan kezdtük és soha nem volt probléma, ha kicsit rá kellett húznunk az idővel. Ildi tényleg a 100 % -ot beleteszi a készülésbe, de a sikerhez rád is szükség van. Rendszeres készülés, ismétlés, kitartás és egy jó tanár. Ez a titka egy sikeres vizsgának .
Máté, orvos, Ausztria

2 hónap alatt meglett az osztrák orvosi kamarai felsőfokú nyelvvizsgám

Külföldi munkavállalás és az ehhez szükséges, az Osztrák Orvosi Kamara  által szervezett felsőfokú szakmai nyelvvizsgára való felkészítés céljából kezdtem el látogatni Ildikó óráit. Az órák menete és tematikája is ennek megfelelően alakult.  Az órák látogatására személyesen és online is lehetőségem volt, sőt, több szintén szakmai nyelvet tanuló orvossal is voltak közös óráim.

A Tanárnő az órákra megfelelő mennyiségű anyagot biztosított, melyet felkészültségének és precizitásának köszönhetően professzionális módon tudtunk feldolgozni. Az általa kiadott órai jegyzetek a későbbiekben nagy segítséget jelentettek a vizsgára készülés során. Az órák időpontját időbeosztásomnak megfelelően, rugalmasan tudtuk egyeztetni. A szakmai témák feldolgozásán kívül Ildikó segítséget nyújtott német nyelvű önéletrajzom és motivációs levelem elkészítésében is.
Áldozatos munkájának hála 2 hónap felkészülést követően sikeres nyelvvizsgát tettem.
Bárkinek bátran ajánlom, aki igényes, precíz és hatékony személyre szabott nyelvoktatásra vágyik!

Máté, orvos, Ausztria

Lingua Center
5
2018-10-11T10:21:21+00:00

Máté, orvos, Ausztria

Máté, orvos, Ausztria
Külföldi munkavállalás és az ehhez szükséges, az Osztrák Orvosi Kamara  által szervezett felsőfokú szakmai nyelvvizsgára való felkészítés céljából kezdtem el látogatni Ildikó óráit. Az órák menete és tematikája is ennek megfelelően alakult.  Az órák látogatására személyesen és online is lehetőségem volt, sőt, több szintén szakmai nyelvet tanuló orvossal is voltak közös óráim. A Tanárnő az órákra megfelelő mennyiségű anyagot biztosított, melyet felkészültségének és precizitásának köszönhetően professzionális módon tudtunk feldolgozni. Az általa kiadott órai jegyzetek a későbbiekben nagy segítséget jelentettek a vizsgára készülés során. Az órák időpontját időbeosztásomnak megfelelően, rugalmasan tudtuk egyeztetni. A szakmai témák feldolgozásán kívül Ildikó segítséget nyújtott német nyelvű önéletrajzom és motivációs levelem elkészítésében is. Áldozatos munkájának hála 2 hónap felkészülést követően sikeres nyelvvizsgát tettem. Bárkinek bátran ajánlom, aki igényes, precíz és hatékony személyre szabott nyelvoktatásra vágyik!
Bence

Olyan nyelvtudást szereztem, amivel boldogulni tudok a svájci mindennapokban és a kórházi életben is

Azért kezdtem el a német nyelv tanulását, mert határozott elképzelésem volt, hogy német nyelvterületen szeretnék dolgozni az egyetemet követően. A közös munkát 2017 szeptemberében kezdtük el Ildivel. Egy nagyon kicsi tapasztalatom már volt a némettel kapcsolatban, de gyakorlatilag a nulláról indultunk. A közös munkánk bő 2 évig tartott, ebből másfél évig a német nyelvtant vettük át és az azt követő fél évben orvosi szaknyelvi órákra jártam. Az órák leszervezése, Ildi felkészültsége és tudása, a tananyag átadásának stílusa, módja mindig profin működött.


Mindennel elégedett voltam. Továbbá, ha valaki német orvosi szaknyelvi órákra jár, akkor van lehetőség a többi tanítvánnyal közös, szimulációs órákat tartani, ami nagyon hasznos. Még hosszú folyamat, hogy a magamtól elvárt szinten beszéljek, de a két év alatt a közös munkának köszönhetően olyan alapokat kaptam, amikre már magamtól is tudok építkezni és olyan nyelvtudást, amivel jelenleg boldogulni tudok a svájci mindennapokban és a kórházi életben is.

Dr. Bóka Bence, orvos, Svájc, Winterthur

Lingua Center
5
2020-01-05T20:01:18+00:00

Dr. Bóka Bence, orvos, Svájc, Winterthur

Bence
Azért kezdtem el a német nyelv tanulását, mert határozott elképzelésem volt, hogy német nyelvterületen szeretnék dolgozni az egyetemet követően. A közös munkát 2017 szeptemberében kezdtük el Ildivel. Egy nagyon kicsi tapasztalatom már volt a némettel kapcsolatban, de gyakorlatilag a nulláról indultunk. A közös munkánk bő 2 évig tartott, ebből másfél évig a német nyelvtant vettük át és az azt követő fél évben orvosi szaknyelvi órákra jártam. Az órák leszervezése, Ildi felkészültsége és tudása, a tananyag átadásának stílusa, módja mindig profin működött. Mindennel elégedett voltam. Továbbá, ha valaki német orvosi szaknyelvi órákra jár, akkor van lehetőség a többi tanítvánnyal közös, szimulációs órákat tartani, ami nagyon hasznos. Még hosszú folyamat, hogy a magamtól elvárt szinten beszéljek, de a két év alatt a közös munkának köszönhetően olyan alapokat kaptam, amikre már magamtól is tudok építkezni és olyan nyelvtudást, amivel jelenleg boldogulni tudok a svájci mindennapokban és a kórházi életben is.
lili

1 hónap felkészülés után sikerült a Német Orvosi Kamara felsőfokú szaknyelvvizsgája

Külföldi munkavállalás miatt kerestem olyan német nyelvtanárt, aki a Német Orvosi Kamara C1-es szaknyelvvizsgájára tart felkészítést. A keresés során már hamar megtaláltam Ildikót, aki nagyon készséges volt. Sajnos mivel budapesti vagyok, az óráinkat nem lehetett személyesen megtartani, így a Skype-os megoldást választottam, amivel kapcsolatban az elején kicsit szkeptikus voltam, de Ildikó nagyon felkészült
ilyen szempontból is.
Az első ismerkedős óra után mindenki kap egy próbaórát, amin megtapasztalhatod, hogy milyen módszerekkel dolgozik Ildikó és eldöntheted, hogy számodra ez mennyire testhezálló. Az órák menetét nagyrészt magad határozhatod meg, de amennyiben bizonytalan lennél, nem kell aggódni, mert Ildikónak már kész terve van az órára. Nekem lehetőségem volt hasonló helyzetben levő orvosokkal is közös órán részt venni, ami nagyon jó tapasztalat volt a vizsgára.
Ildikónak nagyon sok jó anyaga van a felkészüléshez, és minden órán készít egy rövid jegyzetet, amin látod, hogy min kell még javítani. Az órák időpontjait te választhatod meg, Ildikó nagyon rugalmas, ezen kívül is bármikor keresheted és küldhetsz neki írott anyagot, amit nagyon hamar kijavít. 1 hónap felkészülés után sikerült megcsinálnom a nyelvvizsgát, ami a németórák nélkül elég elképzelhetetlen lett volna.

Lili, orvos, Németország

Lingua Center
5
2018-10-14T21:25:25+00:00

Lili, orvos, Németország

lili
Külföldi munkavállalás miatt kerestem olyan német nyelvtanárt, aki a Német Orvosi Kamara C1-es szaknyelvvizsgájára tart felkészítést. A keresés során már hamar megtaláltam Ildikót, aki nagyon készséges volt. Sajnos mivel budapesti vagyok, az óráinkat nem lehetett személyesen megtartani, így a Skype-os megoldást választottam, amivel kapcsolatban az elején kicsit szkeptikus voltam, de Ildikó nagyon felkészült ilyen szempontból is. Az első ismerkedős óra után mindenki kap egy próbaórát, amin megtapasztalhatod, hogy milyen módszerekkel dolgozik Ildikó és eldöntheted, hogy számodra ez mennyire testhezálló. Az órák menetét nagyrészt magad határozhatod meg, de amennyiben bizonytalan lennél, nem kell aggódni, mert Ildikónak már kész terve van az órára. Nekem lehetőségem volt hasonló helyzetben levő orvosokkal is közös órán részt venni, ami nagyon jó tapasztalat volt a vizsgára. Ildikónak nagyon sok jó anyaga van a felkészüléshez, és minden órán készít egy rövid jegyzetet, amin látod, hogy min kell még javítani. Az órák időpontjait te választhatod meg, Ildikó nagyon rugalmas, ezen kívül is bármikor keresheted és küldhetsz neki írott anyagot, amit nagyon hamar kijavít. 1 hónap felkészülés után sikerült megcsinálnom a nyelvvizsgát, ami a németórák nélkül elég elképzelhetetlen lett volna.
Tünde

Tapasztalt, felkészült nyelvtanár személyre szabott órákkal

Szakmai gazdasági középfokú nyelvvizsgát szerettem volna tenni, és ehhez kértem Ildi segítségét. Mivel Londonban élek, ezért egy rugalmasabb, Skype alapú magánoktatást kerestem.
Ildi az idő viszonylagos rövidsége ellenére nagyon alapos és precíz munkát végzett, így felkészülten mentem el vizsgázni. Ildi nagyon járatos a gazdasági témákban, a teljes szakmai palettát lefedtük a felkészülés során, így a Zöld út szakmai nyelvvizsgája elsőre sikerült.
Az órák mindig érdekesek voltak, friss, aktuális anyagokkal dolgoztunk, és bármikor bármilyen kéréssel fordulhattam a Tanárnőhöz. Bátran ajánlom Ildit mindenkinek, aki magas színvonalú, hatékony, ugyanakkor rugalmas szakmai nyelvoktatási szolgáltatást keres.

Tünde, közgazdász, London, Anglia

Lingua Center
5
2018-07-02T19:23:02+00:00

Tünde, közgazdász, London, Anglia

Tünde
Szakmai gazdasági középfokú nyelvvizsgát szerettem volna tenni, és ehhez kértem Ildi segítségét. Mivel Londonban élek, ezért egy rugalmasabb, Skype alapú magánoktatást kerestem. Ildi az idő viszonylagos rövidsége ellenére nagyon alapos és precíz munkát végzett, így felkészülten mentem el vizsgázni. Ildi nagyon járatos a gazdasági témákban, a teljes szakmai palettát lefedtük a felkészülés során, így a Zöld út szakmai nyelvvizsgája elsőre sikerült. Az órák mindig érdekesek voltak, friss, aktuális anyagokkal dolgoztunk, és bármikor bármilyen kéréssel fordulhattam a Tanárnőhöz. Bátran ajánlom Ildit mindenkinek, aki magas színvonalú, hatékony, ugyanakkor rugalmas szakmai nyelvoktatási szolgáltatást keres.
Norbi

2,5 hónap készülés után elsőre sikerült a felsőfokú osztrák orvosi kamarai nyelvvizsga

Gimnáziumban tanultam utoljára németet, ez 22 éve volt, azóta lényegében nem foglalkoztam a német nyelvvel. Hirtelen "felindulásból" tervbe vettem, hogy leteszem az Osztrák Orvosi Kamara szakmai nyelvvizsgáját. A jelentkezés feltételei a közelmúltban változtak, így néhány hónapom maradt csak, hogy a meglévő középfokú nyelvvizsgámmal egyáltalán benevezhessek a vizsgára. Rövid keresés után ráakadtam Ildikóra, aki skype-on keresztül is tart órákat. Ez nekem nagyon szimpatikus és vonzó volt, mert nem kellett sehová elmennem nyelvórára, sokkal jobban be tudtam illeszteni a mindennapi programomba. Az órákat mindig a jó előre egyeztetett időpontban kezdtük, Ildikó hajszálpontosan hívott, órát lehetett állítani hozzá, ugyanakkor, ha nem végeztünk percre pontosan az óra végén, szó nélkül tovább tartotta az órát, akár 15 perccel is, hogy mindent befejezhessünk.


Szakmailag nagyon felkészült és minden szükséges segédanyagot biztosított az órákhoz. Annak ellenére, hogy nem orvos, a szakmai tartalmakban is nagyon járatos és folyamatosan fejleszti is magát, ő is készül az órákra, így nem okoznak neki problémát az orvosi német kifejezések. Emellett megszervezte azt is, hogy a vizsga elemét képező orvos-orvos konzultációt is gyakorolhassam másik, szintén a nyelvvizsgára készülő, vagy már vizsgázott orvos kollégával. Mindezek mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy egy kedves, szimpatikus hölgy ül a kamera másik oldalán, így a tanulás is sokkal kellemesebb.


Egyetlen "negatívumot" tudnék csak megemlíteni, hogy sajnos nem tudta helyettem megtanulni a szükséges anyagot és nem mehetett el helyettem vizsgázni, de elsőre sikerült a felsőfokú osztrák orvosi kamarai vizsga. 🙂 Minden egyébbel maximálisan meg voltam elégedve és csak ajánlani tudom.


Norbert, háziorvos, Budapest

Lingua Center
5
2019-04-02T13:16:27+00:00

Norbert, háziorvos, Budapest

Norbi
Gimnáziumban tanultam utoljára németet, ez 22 éve volt, azóta lényegében nem foglalkoztam a német nyelvvel. Hirtelen "felindulásból" tervbe vettem, hogy leteszem az Osztrák Orvosi Kamara szakmai nyelvvizsgáját. A jelentkezés feltételei a közelmúltban változtak, így néhány hónapom maradt csak, hogy a meglévő középfokú nyelvvizsgámmal egyáltalán benevezhessek a vizsgára. Rövid keresés után ráakadtam Ildikóra, aki skype-on keresztül is tart órákat. Ez nekem nagyon szimpatikus és vonzó volt, mert nem kellett sehová elmennem nyelvórára, sokkal jobban be tudtam illeszteni a mindennapi programomba. Az órákat mindig a jó előre egyeztetett időpontban kezdtük, Ildikó hajszálpontosan hívott, órát lehetett állítani hozzá, ugyanakkor, ha nem végeztünk percre pontosan az óra végén, szó nélkül tovább tartotta az órát, akár 15 perccel is, hogy mindent befejezhessünk. Szakmailag nagyon felkészült és minden szükséges segédanyagot biztosított az órákhoz. Annak ellenére, hogy nem orvos, a szakmai tartalmakban is nagyon járatos és folyamatosan fejleszti is magát, ő is készül az órákra, így nem okoznak neki problémát az orvosi német kifejezések. Emellett megszervezte azt is, hogy a vizsga elemét képező orvos-orvos konzultációt is gyakorolhassam másik, szintén a nyelvvizsgára készülő, vagy már vizsgázott orvos kollégával. Mindezek mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy egy kedves, szimpatikus hölgy ül a kamera másik oldalán, így a tanulás is sokkal kellemesebb. Egyetlen "negatívumot" tudnék csak megemlíteni, hogy sajnos nem tudta helyettem megtanulni a szükséges anyagot és nem mehetett el helyettem vizsgázni, de elsőre sikerült a felsőfokú osztrák orvosi kamarai vizsga. 🙂 Minden egyébbel maximálisan meg voltam elégedve és csak ajánlani tudom.
sztamas

Örülök, hogy egy tapasztalt, segítőkész és szakmailag felkészült tanárral tanulhattam

Közgazdász diplomám megszerzéséhez szükségem volt egy második, szakmai (gazdasági) középfokú nyelvvizsgára. Középiskola óta (20 éve) nem foglalkoztam a némettel, ezért az alapoktól indultunk, és fokozatosan eljutottunk a szakmai témákhoz. Elsőre sikerült a TELC B2+ Beruf vizsga!
Mivel külföldön élek, ezért fontos volt, hogy távoli kapcsolattal tudjak órára járni egy magyar anyanyelvű tanárhoz. A Skype-os tanulás nekem tökéletes volt.
Az órákon nemcsak nyelvtannal és a tananyaggal foglalkoztunk, hanem gyakoroltunk is. Mindenkinek ajánlom, hogy használja erre az órák egy részét! Én úgy éreztem, hogy így magabiztosabban fejeztem be minden órát, és jobban éreztem a fejlődést, mintha csak a nyelvtant rágtuk volna.
Nekem nagyon tetszett, hogy Ildikó komoly nyelvészeti, bölcsészeti tudással rendelkezik, amihez hozzájön még a különböző szakmai területek ismerete (orvosi, gazdasági, stb.). A felkészülésben nekem különösen hasznos volt Ildikó közgazdasági szakmai háttere és tudása. Ezenkívül láthatóan szereti a német nyelvet, és figyelemmel kíséri a német nyelvű sajtót is. Felkészült és megbízható tanár, aki odafigyel a tanuló fejlődésére és igényeire.
Nagyon örülök, hogy megismerhettem Ildikót, és ajánlom mindenkinek, aki német nyelvből szeretne fejlődni!

Tamás, közgazdász, F&A Process Manager, Krakkó

Lingua Center
5
2019-08-04T19:18:06+00:00

Tamás, közgazdász, F&A Process Manager, Krakkó

sztamas
Közgazdász diplomám megszerzéséhez szükségem volt egy második, szakmai (gazdasági) középfokú nyelvvizsgára. Középiskola óta (20 éve) nem foglalkoztam a némettel, ezért az alapoktól indultunk, és fokozatosan eljutottunk a szakmai témákhoz. Elsőre sikerült a TELC B2+ Beruf vizsga! Mivel külföldön élek, ezért fontos volt, hogy távoli kapcsolattal tudjak órára járni egy magyar anyanyelvű tanárhoz. A Skype-os tanulás nekem tökéletes volt. Az órákon nemcsak nyelvtannal és a tananyaggal foglalkoztunk, hanem gyakoroltunk is. Mindenkinek ajánlom, hogy használja erre az órák egy részét! Én úgy éreztem, hogy így magabiztosabban fejeztem be minden órát, és jobban éreztem a fejlődést, mintha csak a nyelvtant rágtuk volna. Nekem nagyon tetszett, hogy Ildikó komoly nyelvészeti, bölcsészeti tudással rendelkezik, amihez hozzájön még a különböző szakmai területek ismerete (orvosi, gazdasági, stb.). A felkészülésben nekem különösen hasznos volt Ildikó közgazdasági szakmai háttere és tudása. Ezenkívül láthatóan szereti a német nyelvet, és figyelemmel kíséri a német nyelvű sajtót is. Felkészült és megbízható tanár, aki odafigyel a tanuló fejlődésére és igényeire. Nagyon örülök, hogy megismerhettem Ildikót, és ajánlom mindenkinek, aki német nyelvből szeretne fejlődni!
Dr. Vanya Melinda

Mind szókincs, mind a Berichtek írásában sikerült egy erős alapot nyújtania az itteni svájci munkavállaláshoz

Dr. Vanya Melinda vagyok, foglalkozás-egészségügyi szakorvos és nőgyógyász rezidens, külföldi munkavállalás miatt kezdtem el Piróth Ildikó órájára járni. Már az elején hozzá szeretném tenni, hogy nagyon nehéz volt kifejezetten orvosi szaknyelvet oktató német tanárt találni és rendkívül örültem, amikor sikerült rátalálnom. Rengeteget tanultam és fejlődtem az elmúlt fél évben és ezt neki köszönhetem.


Az órákra mindig precízen és alázatosan készül és mind szókincs, mind a Berichtek írásában sikerült egy erős alapot nyújtania az itteni svájci munkavállaláshoz. Mindemellett az órák rendkívül jó hangulatban teltek mind a személyes, mind a Skype-on tartott órák. Amit még szeretnék kiemelni, hogy a konzílium szimulációk rendkívül tetszettek és igyekszem én is segíteni az újonnan külföldre készülő rezidenseknek  és szakorvosoknak, esetleg hallgatóknak, mert én is sokat tanultam ezekből az órákból.


Örülök, hogy megismerhettem Ildit és remélem, a jövőben is segítségére lehetek, hálás vagyok, hogy hozzájárult a svájci sikeres interjúmhoz a nyelvi felkészítéssel.

Dr. Vanya Melinda, foglalkozás-egészségügyi szakorvos és nőgyógyász rezidens, Svájc

Lingua Center
5
2019-12-20T22:36:32+00:00

Dr. Vanya Melinda, foglalkozás-egészségügyi szakorvos és nőgyógyász rezidens, Svájc

Dr. Vanya Melinda
Dr. Vanya Melinda vagyok, foglalkozás-egészségügyi szakorvos és nőgyógyász rezidens, külföldi munkavállalás miatt kezdtem el Piróth Ildikó órájára járni. Már az elején hozzá szeretném tenni, hogy nagyon nehéz volt kifejezetten orvosi szaknyelvet oktató német tanárt találni és rendkívül örültem, amikor sikerült rátalálnom. Rengeteget tanultam és fejlődtem az elmúlt fél évben és ezt neki köszönhetem. Az órákra mindig precízen és alázatosan készül és mind szókincs, mind a Berichtek írásában sikerült egy erős alapot nyújtania az itteni svájci munkavállaláshoz. Mindemellett az órák rendkívül jó hangulatban teltek mind a személyes, mind a Skype-on tartott órák. Amit még szeretnék kiemelni, hogy a konzílium szimulációk rendkívül tetszettek és igyekszem én is segíteni az újonnan külföldre készülő rezidenseknek  és szakorvosoknak, esetleg hallgatóknak, mert én is sokat tanultam ezekből az órákból. Örülök, hogy megismerhettem Ildit és remélem, a jövőben is segítségére lehetek, hálás vagyok, hogy hozzájárult a svájci sikeres interjúmhoz a nyelvi felkészítéssel.

A vizsga az órai gyakorlások után már csak szimpla rutinfeladat volt

Ildi vezényletével 3 hónap alatt sikerült felkészülnöm a Freiburg International Academy orvosi C1-es nyelvvizsgára. A vizsga pedig az órai gyakorlások után már csak szimpla rutinfeladat volt! Köszi Ildi!

Dr. Tóth Gábor, szemész szakorvos, Budapest

Lingua Center
5
2020-08-13T10:39:44+00:00

Dr. Tóth Gábor, szemész szakorvos, Budapest

Ildi vezényletével 3 hónap alatt sikerült felkészülnöm a Freiburg International Academy orvosi C1-es nyelvvizsgára. A vizsga pedig az órai gyakorlások után már csak szimpla rutinfeladat volt! Köszi Ildi!
5
14
Lingua Center

[testimonials]