Miért fontos az álláspályázat?

Német nyelvű állásinterjú tréningTalán sokan gondolják úgy, hogy álláspályázatot írni bárki tud, hiszen gyerekjáték, de ez nem feltétlenül van így. Ahogy minden mást az életben, ezt is lehet alapszinten és profi módon csinálni. A kettő közti fő különbség az, hogy mennyi időt fordítasz rá, hány pályázaton vagy már túl, és mennyire veszed komolyan az álláskeresési folymatot. A HR szakemberek szerint is kevés olyan pályázó van, aki tényleg tudja, hogyan kell megírni egy valóban jó álláspályázatot.

Ma már sokféle álláspályázat készíthető, a fantázia és a kreativitás szabhat csak határokat. Az álláspályázat stílusát és formáját persze az adott iparág és cég profiljához érdemes illeszteni. Egy marketinges állás esetében bátran lehet kreatív megoldásokkal előrukkolni, például kreatív önéletrajzzal vagy videóéletrajzzal. De mondjuk jogászként érdemesebb az amerikai típusú életrajzot választani. Ezek az életrajzok mind szabadon alakíthatók, a saját ízlésünk szerint formálhatók, ezáltal is képet adhatunk a személyiségünkről.

Miért fontos, hogy jó álláspályázatot adj be?

Mer már az írásban benyújtott önéletrajznak és motivációs levélnek egy szűrőn kell átmennie, hiszen csak ezt követően kaphat meghívást a jelölt egy állásinterjúra. Már az álláspályázatok is versenyeznek egymással. Nem érdemes tehát sablonnal pályázni, és ez alatt nemcsak az életrajz sablonokat értem. Minden állásra külön meg kell írni a pályázatot, nem elég egyszer, aztán azt szétszórni sok helyre. Igen, ez tényleg sok időbe telik, de valójában ez egy befektetés azért, hogy jó állást találj.

Az álláspályázatokon ugyanis érezhető, ha nem az adott cég profiljára szabja a jelölt, mert az nem szólítja meg a céget képviselő HR-est. Ha a HR szakember azt érzi, hogy egy olyan pályázatot tart a kezében, amelyet valószínűleg száz másik helyre is elküldtünk változtatás nélkül, nem fog felhívni, hogy lehetőséget adjon egy személyes bemutatkozásra. Éppen ezért minden pályázatot különös gonddal kell megírni. Egy jó pályázat ugyanis előkészíti a többi kör sikerességét.

Miért érdemes részt venned életrajz tanácsadáson?

Az életrajz tanácsadás során áttekintjük az önéletrajz és motivációs levél megírásában most uralkodó trendeket, a tiltólistás szavakat. Átnézzük a CV-det és a motivációs leveledet, tanácsokat kapsz, min kellene változtatni. Megvizsgáljuk, valóban benne van-e minden fontos dolog az életrajzodban, ami miatt a többi pályázóhoz képest versenyelőnybe kerülsz. Sokszor fordul elő ugyanis, hogy bár jól megírt életrajzot kapok az ügyfeleimtől, de a velük való beszélgetés során kiderül, hogy egy sor olyan képességet és ismeretet nem tüntettek fel az életrajzukban, amelyek növelik piaci értéküket a munkáltatók szemében.

Állásinterjú-felkészítés árak

Miért érdemes részt venned német nyelvű állásinterjú tréningen?

Német állásinterjú tréning 2Az állásinterjúra is érdemes készülni. A legtöbb pozíció esetében mindig van idegen nyelvű interjú is, a német nyelvű állásinterjúra a német nyelvű állásinterjú tréning keretében együtt tudunk felkészülni. Végigmegyünk az interjún várható tipikus kérdéseken, gyakoroljuk az angol és német interjúkérdések közötti éles váltásokat is, hogy az éles interjún ne blokkolj le a hirtelen nyelvváltás miatt.

A többéves szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek esetében komoly szakmai témák is előkerülnek az interjún, főleg a 2. vagy 3. körben. Ezekre a kérdésekre idegen nyelven is frappáns, kompetens választ kell tudni adni. Ne azon múljon egy igazán jó állás elnyerése, hogy az anyanyelveden ugyan alapos választ tudnál adni a feltett kérdésre, de idegen nyelven a szókincs hiányossága miatt sajnos ez nem tudod elmondani, amit szeretnél. Az ilyen helyzetekben kiválóan helytállhatsz, ha gyakorolsz az interjúra idegen nyelven. Az interjú tréningen ezeket a speciális szakmai kérdéseket is átvesszük németül.

Közben beszélünk a testbeszéd szerepéről és az öltözködési szabályokról is. Az órák keretében álláskeresési tippekkel segítelek, hogy mielőbb állást találj. Áttekintjük az álláskeresési stratégiákat, hogy a szakterületedtől függően hol és hogyan érdemes állást keresned. Számtalan esetben olyan csatornákon lelünk rá egy jó álláshirdetésre, ahol nem is gondoltuk volna. Az órákon áttekintjük az interjútípusokat a megpályázott pozíció függvényében, mivel minden interjúra más stratégiával érdemes felkészülni.

Munkavállalás német nyelvterületen – Bewerbungsmappe összeállítása

Ha Németországban, Ausztriában vagy Svájcban szeretnél munkát vállalni, akkor nemcsak a nyelvi felkészítésedet vállalom, hanem az álláspályázatod elkészítésében is segítségedre lehetek. Sok múlik ugyanis a pályázaton. Külföldön más szokások határozzák meg a pályázatok formáját, tartalmát. Ehhez a külföldről érkező munkavállalónak alkalmazkodnia kell. Alapelvárás például a Bewerbungsmappe elkészítése, amiben szintén segítek neked.

A Bewerbungsmappe az álláskeresés során használt speciális pályázati mappa, amelyben minden szükséges dokumentumot csatolni kell a pályázathoz. Ennek összeállításában is számíthatsz a segítségemre.

Állásinterjú-felkészítés árak